Driptane

driptane

driptane

Driptane: Compozitie: Oxibutinina (D.C.I) clorhidrat: 5 mg

Indicatii terapeutice:
Adulti: – imperiozitate urinara la femei, cu sau fara pierderi de urina, in cazurile de vezica instabila cu exceptia incontinentei urinare de efort, vezica neurologica spastica.
Copii peste varsta de 5 ani: enurezis numai in cazul in care contextul clinic indica imaturitate vezicala (prezenta tulburarilor urinare diurne).

Contraindicatii Driptane:

glaucom, disurie datorata unui sindrom obstructiv (hipertrofie benigna de prostata sau alta cauza), miastenie severa, dificultati de formare a jetului urinar datorate adenomului de prostata, boli intestinale (inclusiv obstructii intestinale si colite), tiroide hiperactive, sarcina, perioada de lactatie si perioada de preconceptie, copii sub varsta de 5 ani.

Inetractiuni cu alte medicamente si alte interactiuni: anticolinergice, fenotiazine, amantadine, butirofenone. L-dopa, digitalice si antidepresive triciclice.

Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a utiliza masini unelte: Deoarece DRIPTANE poate cauza somnolenta sau vedere incetosata, pacientul trebuie sa actioneze cu grija in cazul implicarii in activitati care necesita acuitate mentala cum ar fi condusul unei masini, operarea unor masini-unelte, sau munci periculoase, in timpul administrarii acestui medicament.

Mod de administrare pentru Driptane:

Adulti: Doza uzuala (iclusiv pentru batrani) este de 5 mg de 2-3 ori pe zi. Pentru varstnicii cu tare, la care medicamentul ramane mai mult timp in organism, doza de 10 mg in doua prize (a 5 mg) este suficienta. Comprimatele fiind marcate, este posibil sa se rupa in doua jumatati a 2,5 mg, doza ajustandu-se la indicatia medicului. Copii peste varsta de 5 ani: vezica neurologica: doza uzuala este de 5 mg administrata de 2 ori pe zi. Enurezis nocturn 5 mg administrate de 2-3 ori pe zi. Ultima doza trebuie administrata seara inainte de culcare.

Efecte secundare Driptane: Cele mai frecvent observate efecte secundare sunt de tip atropinic: uscaciunea gurii, constipatie, vedere incetosata, dureri abdominale, inrosirea fetei (in special la copii) si dificultati in formarea jetului urinar. Aparitia acestor efecte poate fi redusa prin scaderea dozei. Mai rar pot aparea dureri de cap, ameteala, piele uscata, retentie urinara, diaree si aritmii cardiace. Daca simptomele sunt grave, se intrerupe tratamentul.

Mod de prezentare: DRIPTANE 5 mg, comprimate divizate.

La Driptane, vezi si: enurezis, pipi in pat

Scris in categoria: MedicamenteToate

Taguri:

RSSComentarii (0)

URL Trackback

Lasa un comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.