Nitrazepam comprimate

nitrazepam

nitrazepam

Prezentare farmaceutica a Nitrazepam comprimate:

Comprimate continand nitrazepam 2,5 mg (cutie cu 20 buc.).
Actiune terapeutica: Sedativ, hipnotic si miorelaxant benzodiazepinic; efectul se instaleaza dupa 1/2-1 ora si dureaza 6-8 ore.
Indicatii ale Nitrazepam-ului: insomnie, mai ales cand este provocata de anxietate.
Mod de administrare al Nitrazepam-ului: seara la culcare, 2-4 comprimate (5-10 mg) la adulti, 1-2 comprimate la copii si la batrani.
Reactii adverse: Este in general bine suportat, deregleaza mai putin ca hipnoticele barbiturice modelul fiziologic al somnului; uneori somnolenta sau buimaceala la trezire (mai ales cand se administreaza repetat); batranii pot prezenta stari confuzionale (se recomanda doze mici); mai rar scaderea libidoului, hipotonie musculara, ameteli, artralgii (tratament indelungat cu doze mari). Utilizarea abuziva si prelungita  a Nitrazepam-ului poate fi cauza de dependenta de tip barbituric.

Contraindicatii ale Nitrazepam-ului:

Alergie la benzodiazepine, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava; prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina; prudenta la batrani, bolnavi cu insuficienta respiratorie cronica si cu ateroscleroza cerebrala avansata (doze mici); nu se administreaza ambulator persoanelor cu profesii care solicita concentrarea intensa si prelungita a functiilor psihice (soferi, dispeceri etc.); bauturile alcoolice trebuie evitate; prudenta in asocierea cu barbiturice, neuroleptice, sedative, analgezice opioide (potentarea efectului deprimant).

Producator de Nitrazepam comprimate: Terapia SA

Scris in categoria: MedicamenteToate

Taguri:

RSSComentarii (0)

URL Trackback

Lasa un comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.