Valproat – tratamentul copilului

valproat

valproat

Valproat (acid valproic) – informatii pentru parintii ai caror copii primesc tratament cu valproat pentru prima data.

Tratamentul cu un preparat ce contine acid valproic (valproat) v-a fost recomandat de medic deoarece copilul dumneavoastra a prezentat crize epileptice.

Acest preparat este folosit deaproximativ 50 ani, este bine tolerat si recatiile adverse in general sunt foarte rare. Numit in general valproat, a fost administrat pana acum unui numar mare de copii, din acest motiv este bine cunoscut in ceea ce priveste reactiile adverse. Medicul v-a informat ca extrem de rar pot apare reactii adverse importante in primele sase luni de tratament. Administrarea de valproat poate administra in special ficatul si mai rar pancreasul sau sistemul implicat in coagularea sangelui. De aceea este important sa atrageti atentia medicului asupra unor modificari deoarece el nu vede copilul in fiecare zi. De aceea este bine, daca nu sunteti sigur de cauza unor modificari in comportamentul copilului sau niste simptome pe care acesta nu le-a avut pana acum, consultati-va cu medicul care v-a recomandat medicatia.

La ce trebuie sa fiti atenti cand administrati copilului valproat:

  • greata, varsaturi, scaderea apetitului, dureri abdominale,
  • oboseala, apatie,
  • culoarea galbena a pielii,
  • tendinta de a sangera (epistaxis = singerare nazala), sangerare ce se opreste mai greu in cazul unei zgarieturi,
  • edeme ale pleoapelor sau membrelor inferioare,
  • cresterea frecventei crizelor.

Daca remarcati una sau mai multe din aceste semne, ar putea fi un indiciu ca medicamentul care contine valproat nu este tolerat de copilul dumneavoastra. Totusi acest lucru nu este obligatoriu. Sunt multe afectiuni care ar putea da aceste simptome, dar acest lucru trebuie verificat de medic. Din acest motiv trebuie sa va contactati de urgenta medicul care v-a dat tratamentul cu valproat sau sa mergeti in cel mai apropiat loc unde veti gasi un medic.

Daca copilul dumneavoastra sufera o interventie chirurgicala (amigdalectomie, apendicectomie), trebuie verificat cum se coaguleaza sangele.

Cand copilul dumneavoastra este sub tratament cu valproat este bine sa fiti atenti la cum reactioneaza si sa nu va pierdeti daca apar probleme.

Scris in categoria: Regimul de viata in bolile neurologiceToate

Taguri:

RSSComentarii (0)

URL Trackback

Lasa un comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.