Miscari rituale

Sunt miscari de balansare a capului si trunchiului care apar in special la copii cu varste intre 2-4 ani, cu retard mintal, institutionalizati sau nestimulati. La unii copii apare in special la adormire ( este cazul copiilor leganati de mame “pe picioare” ).
Prin miscarile rituale copilul isi produce placere, fapt ce se asociaza cu o stare de aparenta “inconstienta” dar ritualul poate fi intrerupt strigandu-l pe nume.

Scris in categoria: Manifestari

Taguri:

RSSComentarii (1)

Lasa un comentariu | URL Trackback

 1. dana1234 spune:

  Buna seara. Am o fetita de 11 luni si 2 saptamani, care a inceput de aproape 1 luna sa se balanseze in carucior dreapta-stanga si misca si capul stanga dreapta. Cand era mica o mai culcam si pe picioare. Nu avem probleme in rest. Merge sustinuta de manute. Merge in picioare pe langa pat, masa, scaune. Spune da-da, mama, ta-ta, ga-ga, ta-ta-ie. Bea apa din canuta. Ne cam sperie miscarile acestea pe care le face. Mentionez ca la noi se asculta muzica de toate genurile la care fetita reactioneaza si danseaza.
  Fetita cea mare a avut crize de epilepsie si am avut-o sub tratament cu DEPAKINE KRONO 500 mg din februarie 2008 pana in februarie 2011.
  Cumva sa avem probleme si cu cea mica? Sau doar ne panicam degeaba.
  Un sfat, va rog frumos, daca se poate.
  Cu multumiri

Lasa un comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.